3ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βόρεια Ήπειρο

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

ΚΑΚΑΒΙΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ – ΔΕΛΒΙΝΟ(ΧΩΡΙΑ) - ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ (ΚΟΛΠΟΣ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ) – BUTRINI

ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ–ΚΑΚΑΒΙΑ–ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ–ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ–ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ–ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Αναχώρηση ώρα 07:00 από το γραφείο μας. Διαμέσου Εγνατίας οδού και αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο (ολιγόλεπτη στάση στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών). Διασχίζοντας τον δρόμο στην Β. Ήπειρο θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο ιστορικό χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το ελληνικό νεκροταφείο στην εκκλησία της Αγίας Σκέπης κάνοντας το Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων του 1940-41. Επόμενη στάση μας σε ένα χωριό της Δρόπολης, το κεφαλοχώρι Δερβιτσάνη όπου θα πάρουμε (προαιρετικά) το μεσημεριανό μας φαγητό (όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν την εκκλησία της Θεοτόκου). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των πεσόντων στα στενά της Κλεισούρας και το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου ανάμεσα στα βουνά Μπαλαμπάν και τοποθεσία Τρία Αυγά όπου έγιναν οι φονικότερες μάχες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Αργυρόκαστρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το Αργυρόκαστρο, προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψιλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου, είναι μια πόλη – κόσμημα για όλη την ανθρωπότητα και το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από το 2005 και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο "ψηφιδωτό", που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. "Κρεμασμένη" από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου «δένει» αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Επίσκεψη στο κάστρο (με τα πόδια ή taxi). Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς (φαγητό προαιρετικά) και αργά το απόγευμα αναχωρούμε για Αγ. Σαράντα 2 ώρες (περίπου). Άφιξη στην παραλιακή πόλη απέναντι από την Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αγ. Σαράντα–Βουθρωτό–Σύνορα Μαυροματίου–Ηγουμενίτσα–Κατερίνη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και όσοι θέλουν μπορούν να προσκυνήσουν στην εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους πριν την αναχώρηση μας. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού. Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992 και από τον παγκόσμιο οργανισμό του RAMSAR ως βιότοπος. Η αρχαία πόλη είναι κτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδες λιμάνι στην περιοχή Χαονίας της Κεστρίνης, δίπλα στη διώρυγα Βίβαρι που συνδέει τη λίμνη του Βουθρωτού με το στενό της Κέρκυρας. Η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και το Βουθρωτό αποτέλεσε ρωμαϊκή αποικία και έδρα χριστιανικής επισκοπής. Επίσκεψη του ιερού του Ασκληπιού μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, υδροβιότοπο στο κέντρο της λιμνοθάλασσας. Επιστρέφουμε στους Αγ. Σαράντα, πόλη χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά) και διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά φθάνουμε στα σύνορα Μαυροματίου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Ελλάδα και συνεχίζουμε μέσω Ηγουμενίτσας, Εγνατίας οδού (στάσεις καθ’ οδόν) για την πόλη μας. Άφιξη το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:     150€ κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 50€

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5-12 ΕΤΩΝ 30% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 2. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων.
 3. Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 2 βραδινά).
 4. Τις περιηγήσεις, ξεναγήσεις του προγράμματος.
 5. Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας.
 6. Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
 7. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, το δημοτικό φόρο δωματίου καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
 • Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

 

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

 

Ακύρωση έξι (5) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απόκριες στην Αθήνα - Πάτρα